Tirsbækgårds forældrebestyrelse
Formand: Helena F Stanbury
Næstformand: Cecilie Maria Damgaard
Bestyrelsesmedlem: Brian B Hermansen
Bestyrelsesmedlem: Casper Hessellund Jakobsen
Bestyrelsesmedlem: Julie Sigh
Suppleant: Jannie Midtgaard Schmidt
Suppleant: Tine Lykke Langkjær
Ledelsesrepræsentant: Marianne Højberg
Medarbejderrepræsentant: Anja Brok
Medarbejderrepræsentant: Rikke Kristensen
Bestyrelsen er forældrenes talerør og giver mulighed for indflydelse på de principper, institutionen drives efter.
Informationsfolder Tirsbækgård
-
Hvem er vi
Forældrebestyrelsen på Tirsbækgård består foruden formand, næstformand, tre menige bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter af institutionens leder samt to medarbejderrepræsentanter.
Forældrebestyrelsen er valg på generalforsamlingen blandt institutionens forældre. Der er valg hvert år i løbet af foråret. Som bestyrelsesmedlem er man valgt for en toårig periode. Som suppleant at er man valgt for en etårig periode.
-
Forældrebestyrelsens arbejde
Forældrebestyrelsen er med til at fastsætte principper for samarbejdet mellem hjem og dagtilbud.
Vores samarbejde lægger bl.a. vægt på:
- at vi omgås hinanden med respekt for de opgaver, der hører under henholdsvis bestyrelsens, kommunalbestyrelsens og ledelsens kompetencer
- at forældrebestyrelsen skal have indflydelse på de opgaver der er givet i styrelsesvedtægten
- at være i positiv dialog, og at vi har viljen til løsninger
- at der er velforberedte dagsordner til bestyrelsesmøder
- at lave aktiviteter, der inddrager forældrekredsen
- at inddrage forældrene i børnehusets hverdag og arrangementer
Det betyder, at vi bl.a. kan kendes på:
- at vi modtager input/feedback fra forældrekredsen
- at der er stor interesse for arbejdet i forældrebestyrelsen, og at mange går op i deres børns institution
- at vi er kendt for åbenhed og dialog med respekt for forskelligheder og forandringer
- at vi er velforberedte, og kan kendes på velovervejet information
Forældre indflydelse:
Tirsbækgård sikrer i samarbejde med forældrebestyrelsen en god forældre indflydelse
- ved at have et højt informationsniveau til forældrekredsen, hvilket sikres ved at udsende referater fra bestyrelsesmøder, nyhedsbreve, beskeder via AULA og dialog i hverdagen.
- ved at have en god daglig dialog, hvor der gives mulighed for plads til nye ideer og tiltag
-
Mødefrekvens
Vi afholder 4 årlige ordinære forældrebestyrelsesmøder. Rammerne for bestyrelsesarbejdet er beskrevet i Vejle kommunes gældende styrelsesvedtægter.
Ved særlige omstændigheder som fx afgivelse af høringssvar, kan bestyrelsen træde sammen til ekstraordinære møder.
-
Generalforsamling og valg til bestyrelsen
Generalforsamlingen afholdes en gang årligt i april måned. Indkaldelse til generalforsamling sker via opslag i institutionen samt på AULA. På generalforsamlingen afholder formanden sin årsberetning. Derudover afholdes der, blandt forældrene, valg til de ledige pladser i forældrebestyrelsen. Valgbare og stemmeberettigede til valget er forældrepar der har barn/børn, som er indskrevet i institutionen. De kan afgive én stemme pr. familie.
-
Kontakt til forældrebestyrelsen
Vi vil meget gerne have tilbagemeldinger, så vi hele tiden sikrer, at Tirsbækgård udvikler sig i en positiv retning. Principielle forhold som hører under bestyrelsens ansvarsområder, opfordrer vi således forældrene til at komme til bestyrelsen med.
Forældrebestyrelsen på Tirsbækgård har derfor opsat en postkasse, der er placeret ved infoskærmen ved hovedindgangen. Her har forældrene mulighed for at komme med spørgsmål, forslag, ris/ros mv.
Hvis henvendelsen ikke er anonym, vender vi tilbage hurtigst muligt. Alle henvendelser bliver naturligvis håndteret fortroligt.
Det er også altid tilladt at rette henvendelse til direkte til et eller flere bestyrelsesmedlemmer, enten via AULA, mail, telefon eller i institutionen.
Det gode forældresamarbejde på Tirsbækgård
-
Forældres rolle i daginstitutionen
Dagtilbudsloven understreger, at et dagtilbud i samarbejde med forældrene skal give børn omsorg og understøtte det enkelte barns trivsel, læring og udvikling og dannelse og bidrage til, at børn får en god og tryg opvækst. Derfor er vi på Tirsbækgård opmærksomme på, hvilken betydning det har for det enkelte barn, at samarbejdet mellem forældre og institutionen fungerer. Vi værner om det gode forældresamarbejde, der bygger på tillid, gensidig respekt og konstruktiv dialog.
Vi tror på, at forældrene spiller en afgørende rolle i at skabe et positivt fællesskab for børnene. Når forældrene udviser venlighed over for hinanden, skaber det en tryg atmosfære for børnene. Et positivt fællesskab styrker selvværdet hos det enkelte barn, hvilket giver de bedste betingelser for en sund og tryg udvikling. Her ønsker vi, at personale og forældre er positive rollemodeller for børnene, da det er essentielt, at børnene ser deres forældre støtte ikke kun deres eget barn, men alle børnene i fællesskabet. Når forældrene viser omsorg for alle børn, uanset styrker og svagheder, lærer børnene, at fællesskabet omfavner alle.
Som forældre på Tirsbækgård kan du:
- Hilse på alle du møder i institutionen, når du afleverer og henter dit barn.
- Snakke lidt med de andre børn, du møder på din vej i huset.
- Tale positivt om de andre børn, deres forældre og personalet, når du omtaler disse derhjemme.
- Støtte op om personalets, forældrebestyrelsens og støtteforeningens sociale arrangementer, som arbejdsdage, sommerfester, generalforsamlinger m.v.
- Opfordre andre og nye forældre til også at deltage.
- Støtte op om dit barns fællesskab og nære relationer ved at hjælpe dem med at lave legeaftaler med flere forskellige børn.
- Ved private børnefødselsdage overveje at invitere alle børn i en gruppe eller alle drenge/piger for at sikre, at ingen føler sig ekskluderet fra børnefællesskabet.
-
Forældrekommunikation
Vi vægter et højt informationsniveau til forældrene omkring aktiviteter og børnenes hverdag. Personalet kommunikerer på en måde, som er forståelig og brugbar for alle forældre.
På Tirsbækgård benytter vi kommunikationssystemet AULA ligesom de andre daginstitutioner i Vejle Kommune. AULA anvendes til beskeder, opslag og som en platform til at give forældre indblik i børnenes hverdag og de pædagogiske aktiviteter, der arbejdes med. Der er også her, forældrene modtager regelmæssige informationsbreve fra grupperne og ledelsen.
Vi opfordrer til, at forældre benytter AULA med respekt for alle modtagere, både blandt personalet og den resterende forældregruppe. Ved bekymring om et barns trivsel, må AULA aldrig være den eneste kommunikationsform mellem forældre og personale. Her opfordrer vi i stedet til, at der i stedet aftales tid til en samtale for at sikre den retmæssige handling -
Tirsbækgårdstøtteforening
Tirsbækgårds Støtteforening er stiftet af frivillige forældre, som ønsker at skaffe økonomiske ressourcer, der kan hjælpe med at skabe glæde for børnene på Tirsbækgård.
Dette forsøger vi at gøre gennem gode oplevelser og ekstraordinære indkøb, der skal være med til at gøre børnenes hverdag endnu sjovere, lærerig og givende. Vi samler primært penge ind gennem årlige kontingenter og sociale arrangementer for familierne på Tirsbækgård.
Medlemskab og kontingent
Forældre til børn på Tirsbækgård er automatisk medlemmer af foreningen. Men foreningen er for alle, der ønsker at bakke op om at sikre de bedste rammer for det gode børneliv, som Tirsbækgård hver dag skaber for børnene.Alle er velkomne til at være medlem af foreningen, og der kan indbetales et årligt kontingent på 200 kr. pr. husstand for et aktivt medlemskab. Ved aktivt medlemskab har man stemmeret og er valgbar ved den årlige generalforsamling.